Modul nou "Planificare resurse lucrari zootehnice"

In aplicatia Nexus Gestiune Agricola am creat modulul Previzionare resurse lucrari zootehnice.
Scopul acestui modul este, pe de o parte, analiza comparativa intre consumurile previzionate de resurse pentru activitatile de furajare si intretinere a animalelor si consumurle reale si, pe de alta parte, analiza comparativa intre productia obtinuta din exploatarea animalelor si cea previzionata.
Operarea in acest modul este facilitata de existenta unor asistenti pentru generarea bonurilor de consum si a bonurilor de predare productie. De asemenea, alocarea si urmarirea resurselor se face in mod vizual in instrumentul de programare de tip calendar inclus.

In antetul modulului avem denumirea previziunii, de exemplu: "Furajare vaci categorie G1", centrul de profit, denumirea lucrarii zootehnice pentru care se realizeaza previziunea, dupa cum se poate observa si in imaginile de mai sus am realizat o lucrare cu numele "Furajare animale". Tot pe antet avem si denumirea produsului obtinut, perioada previzionarii si productie/ cap, adica 20 L lapte/ cap de animal, in cazul nostru.
In prima pagina a modulului, Resurse, avem o evidenta a resurselor care ulterior vor fi date in consum in functie de numarul de capete planificate in pagina de planificari. O resursa poate fi adaugata fie din nomenclator, dintr-o operatie, o reteta sau dintr-o alta previzionare. In pagina a doua, Planificari se pot genera planificari pe o perioada pe care o va introduce utilizatorul. La deschiderea asistentului perioada este completata automat cu data de inceput si cea de sfarsit a previzionarii. De asemenea, utilizatorul va introduce si numarul de capete pentru care se va genera planificarea, 11 in cazul nostru, dupa cum se poate observa in imaginea a doua. O planificare nu poate fi realizata de doua ori pentru aceeasi zi.
In pagina de Bonuri de consum se pot genera bonurile de consum pentru resursele utilizate cu ajutorul asistentului "Adaug lucrari efectuate si con