Bord WebApp Rata Marjei Comerciale

Grafic nou in Bord WebApps: Rata Marjei Comerciale

În Bord WebApps grupul Vânzari si clienti am adaugat analiza Rata Marjei Comerciale. Este o analiza comparativa procentuala cu reprezentare grafica de tip Gauge si cu posibilitatea stabilirii unui target.
Indicatorul Rata Marjei Comerciale este calculat din documentele înregistrate în ultimile 30 de zile si ia în calcul vânzarile efectuate atât cu facturi cât si cu bonuri fiscale.
Rata Marjei Comerciale este un indicator de masurare a profitabilitatii activitatii comerciale a firmei. Este un indicator important indeosebi firmelor cu activitate de comert si se calculeaza ca raport intre marja comerciala si cifra de afaceri.
Aceasta rata pune in evidenta strategia comerciala a firmei.
Astfel, o marja comerciala redusa (insuficienta) implica cheltuieli generale riguroase si deci recurgerea la forme de distribuire a marfurilor care permit reducerea costurilor privind personalul si economii asupra cheltuielilor de transport, stocaj etc.
Din contra, marja comerciala ridicata (importanta) reclama cheltuieli generale sporite si deci servicii mai bune catre clienti.
Pentru ca aceasta analiza sa poata fi personalizata, dupa nevoile fiecarui utilizator în parte, am introdus un singur parametru:

  • parametrul 1 este optional si indica numarul de zile pentru care se calculeaza indicatorul, implict are valoarea 30;
  • perioada se calculeaza de la ziua curenta înapoi cu nr. de zile setat;
  • daca parametrul 1 lipseste, este mai mic ca 1 sau mai mare ca 180 acesta ia valoarea implicita 30;
    În exemplul din imaginea acestui articol perioada de analiza este de 30 zile si targetul este de 20%, iar valoarea indicatorului este de 19%.