Articol preluat de pe grupul Facebook – Nexus Erp. Alatura-te comunitatii si conecteaza-te la experienta celorlalti membri ai grupului - https://www.facebook.com/groups/nexuserp/ - D394 - Lista Activitatilor pe coduri CAEN

D394 - Cartusul I Alte Informatii (Lista Activitati)

Conform ghidului de completare pus la dispozitie de ANAF, in situatia in care persoana impozabila a desfasurat in perioada de raportare activitate/activitati definita/definite conform listei disponibile pe portalul ANAF (lista ce poate fi actualizata), indiferent de activitatea preponderenta efectiv desfasurata in perioada de raportare, declarata la Sectiunea 1, lit.A, se vor completa valoarea livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii fara TVA, precum si TVA aferenta, defalcate pe cote (24%, 20%, 19%, 9%, 5%).

Cum completam informatia in Nexus Erp pentru generarea corecta a declaratiei 394?

In Nomenclatoare - Bunuri si servicii Articole - editam produsele sau serviicile pe care le vom folosi pentru activitatile care fac parte din lista speciala de coduri CAEN. Completam codul CAEN in campul "cod CAEN activitati speciale"

La operarea facturilor de client putem completa codul CAEN, daca este nevoie, pe fiecare linie de factura. Codul CAEN inregistrat pe linia de factura va fi considerat prioritar la generarea declaratiei fata de codul CAEN din Nomenclator. Daca la operarea facturilor nu s-a specificat un cod CAEN dar s-a completat codul in Nomenclator, este transmis in D394 codul CAEN din Nomenclator.

Pentru vanzarea Retail, cu bonuri fiscale, este preluat in declaratie codul CAEN specificat in Nomenclator.

Care sunt codurile CAEN ale activitatilor speciale?

Daca la completarea datelor in PDF (soft A) si in instructiunile de completare publicate initial de ANAF lista codurilor CAEN avea o anumita structura, in documentatia actuala pentru depunera D394 codurile CAEN trebuie transmise conform listei de mai jos.
Atentie! Aceste coduri difera de codurile CAEN inregistrate la Registrul Comertului.

1071 = Cofetarie si produse de patiserie
4520 = Spalatorie auto
4730 = Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate
47761 = Comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor
47762 = Comert cu amanuntul al animalelor de companie si a hranei pentru acestea,in magazine specializate
4932 =Transporturi cu taxiuri
55101 = Hoteluri
55102 = Pensiuni turistice
56103 = Restaurante
5630 = Baruri si activitati de servire a bauturilor
812 = Activitati de curatenie
9313 = Activitati ale centrelor de fitness
9602 =Activitati de coafura si de infrumusetare
9603 =Servicii de pompe funebre