Pentru a facilita operarea bacșișului încasat în restaurante, am introdus în fereastra de editare a unui pos din aplicația Nexus ERP câmpurile "Procente propuse pentru bacșis" (valori numerice, separate prin virgule, ex. 5,10,15) și "Articol bacșis" (Serviciu din nomenclatorul de Bunuri si servicii - Articole, cu tip articol "Bacșis").

Pre-nota tiparită din aplicația Nexus Easy Retail - Restaurant va conține o rubrică cu variantele predefinite de bacșis, cu valoarea aferentă și totalul actualizat al notei, daca se optează pentru oricare din variantele predefinite. Pe lângă aceastea se poate înscrie un bacșis dat la liber, preferat de client, procentual sau valoric, posibilitate existentă pînă în prezent.

În plus, în aplicația de vânzare, Easy Retail - Restaurant, în lista de articole, se va afișa câte un buton pentru fiecare variantă predefinită de bacșis, avand asociat articolul specificat pe pos pentru bacșis si contul de produs setat in optiunile modulului "Venituri bacsis". Astfel, daca pînă la această versiune aveam posibilitatea de a specifica din start valoarea bacșișului (absolută sau procentual) și apoi să selectăm articolul de tip bacșis, acum, dacă se alege una din variantele predefinite, dintr-un singur click aplicația calculează procentul automat, proporțional cu valoarea consumației. Valoarea bacșișului poate fi modificată și ulterior adăugării lui pe bon, selectând articolul și modificând prețul sau procentul.

Atenție! Odată cu versiunea 23.12. tipurile de articole "Bacsis plata zilnica", "Bacsis plata saptamanala" sau "Bacsis plata lunara" se vor comasa în tipul "Bacsis". Pentru a nu afecta clienții existenți, la instalarea update-ului se va precompleta în mod automat câmpul nou adăugat, "Articolul bacșis" de pe pos, cu unul din articolele din bunuri si servicii, de tip "Bacșis", însă se recomandă verificarea acestora dupa instalarea update-ului de către o persoană abilitată (în special în cazul în care au fost mai definite anterior mai multe articole de tip bacșis).

Alte detalii legate de pași care trebuie efectuați în aplicația Nexus ERP pentru operarea bacșisului din aplicația Nexus Easy Retail gasiti in link-ul:
https://www.nexuserp.ro/noutate/procedura-operare-bacsis-din-aplicatia-nexus-easy-retail-restaurant/82508

La data de 25 Iulie 2023 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate specificare procente predefinite pentru bacșis prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Retail.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 23.12. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.23.12 | Nexus Media