Am creat posibilitatea schimbului electronic de facturi intre partenerii utilizatori de NexusERP. Modul de lucru este urmatorul:
1. Partenerul care emite facturile isi configureaza schimbul electronic de facturi emise cu clientul sau. In pagina de editare a partenerului se adauga si se alege in campul Provider EDI - Export un provider de tip NexusFactura pentru directia Export. In definitia providerului se stabileste si locatia (pe discul fizic al serverului sau ftp) unde se vor exporta documentele.
La validarea unei facturi catre acest client sistemul va genera automat un fisier si-l va salva in locatia prestabilita. Fisierul poate fi trimis la client prin e-mail sau prin ftp.
2. Partenerul care receptioneaza facturile trebuie, la randul sau, sa adauge si sa aleaga, in pagina de editare a furnizorului, in campul Provider EDI - Import, un provider de tip NexusFactura pentru directia Import. Tot aici se stabileste si locatia (pe discul fizic al serverului sau ftp) pe care serviciul NexusTasks o va monitoriza in permanenta. In momentul aparitiei unui fisier in aceasta locatie acesta va fi automat prelucrat si se va genera factura de furnizor corespunzatoare.
Contul de marfa in care se vor inregistra produsele de pe factura este setabil in optiunile modulului Facturi furnizori (setare: Cont produse import factura EDI)
Gestiunea in care se vor inregistra facturile este identificata dupa denumirea adresei de livrare specificate pe factura. In cazul in care o identificare nu este posibila programul va alege gestiunea implicita setata in optiuni (setare: Gestiune import factura EDI).
In cazul aparitiei unor erori pe parcursul prelucrarilor de catre NexusTasks, sistemul va emite alerte catre utilizatorii desemnati sa le receptioneze.


La data de 25 August 2015 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Schimb electronic de facturi intre partenerii utilizatori de NexusERP prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP şi modulul Facturi clienti.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 15.37.0 . Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.15.37.0 | Nexus Media