Am adăugat în aplicația NexusERP (v.21.1.), în fereastra de editare a unui dosar contabil din modulul "Opțiuni dosare contabile", un câmp nou "Tipuri de solicitări".
Aici se regăsește lista rapoartelor și documentelor care pot fi solicitate prin SPV, disponibile și pe site-ul ANAF, la Solicitări - Informații. Cele pentru persoane fizice sunt diferite de cele pentru persoane juridice, diferențierea realizandu-se prin intermediul codului fiscal.

Ulterior, în modulul "Mesaje SPV ANAF", înainte de descărcarea mesajelor, în cazul în care sunt dosare contabile care au bifate cel puțin un tip de document în câmpul mai sus menționat, se va trimite către ANAF câte o cerere de solicitare pentru fiecare document în parte .

Pentru a nu încărca inutil baza de date și a suprasolicita site-ul ANAF, se vor transmite solicitarile o singură dată pe lună. În cazul în care un răspuns la o solicitare a fost descărcat deja în luna curentă calendaristică atunci acesta nu va mai putea fi solicitat până luna urmatoare. Exceptie o fac documente șterse manual din baza de date, ulterior descărcării.

În cazul în care nu s-a reușit generarea unui răspuns pentru toate solicitarile, utilizatorul va avea posibilitatea a relua interogarea, prin intermediul unui mesaj de confirmare.

Aceasta modificare vine în ajutorul firmelor de contabilitate care doresc sa aibă o situație foarte clară asupra situaţiei lor fiscale, descărcarea mesajelor și trimiterea solicitarilor fiind acum disponibilă în același loc.

La data de 14 Decembrie 2020 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Posibilitate trimitere solicitări și descărcare răspunsuri din cadrul modului "Mesaje SPV ANAF" prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus ERP.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 21.1.1. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.21.1.1 | Nexus Media