Începând cu versiunea 21.15 în modulele Facturi clienți, Facturi furnizori și Vânzări de imobilizări am adaugat o optiune de repartizare a plăților la nivel de linie de document. Pana la aceasta versiune acest lucru se facea automat doar pentru facturile cu tva la incasare sau cu split tva. In acest scop a fost creat si un camp nou in antetul facturii: [Repartizare plati pe linii]. Acesta se va activa automat daca factura e cu tva la incasare sau e activa optiunea de repartizare plati pe linii de la nivelul modulului.
Repartizarea platilor la nivel de linie de document este utila pentru a putea urmari incasarile pe diversele tipuri de articol din cadrul facturii, mai ales cand cota TVA a acestora este diferita. Un exemplu ar fi facturile care contin atat chiria spatiului cat si utilitatile refacturate (cota TVA pentru chirie este 19% iar pentru apa potabila este 9%).
Nota: Pentru facturile cu repartizare a platilor pe linii programul va rotunji la 2 zecimale valoarea si tva-ul pe fiecare linie. Astfel, in cazul facturilor de furnizor, pot aparea diferente de valoare fata de documentul primit de la furnizor.

| v.21.15 | Nexus Media