In contextul obligatiei operatorilor economici de a implementa modificarile legislative legate de returnarea ambalajelor (SGR), unii dintre acestia au achizitionat sisteme automate de preluare a ambalajelor de la clienti care emit tichete valorice ce pot fi utilizate in propriile magazine.
Printre acestea, mai des intalnite au fost sistemele Tomra, ce pun la dispozitie si o posibilitate de integrare cu sistemele de vanzare prin trimiterea unor notificari la emiterea voucherelor.
Incepand din versiunea 24.6 am adaugat in Nexus API un nou endpoint, de tip webhook ce va primi aceste notificari si va crea, in modulul Prepay/Vouchere, tichete valorice cu cod de bare unic. Aceste tichete se vor putea scana in interfata de vanzare Easy Retail, fiind utilizate ca metoda de incasare in bonul fiscal. Fiecare voucher poate fi utilizat o singura data.
Pentru activarea legaturii intre cele 2 sisteme urmati pasii de mai jos:
1. Obtineti pentru Nexus API un nume de domeniu (sau un subdomeniu) si un certificat valid pentru acesta. Setati in fisierul de setari portul pentru https si thumbprint-ul certificatului valid.
2. Autentificati-va cu credentialele primite de la reprezentantul Tomra pe site-ul https://developer.tomra.cloud. In sectiunea Account faceti click pe Webhooks si apoi pe Production. La URL introduceti link-ul https://domeniu_client.ro:55301/api/v3/webhook/tomra_import_voucher (inlocuiti domeniu_client.ro cu domeniul clientului si portul 55301 cu cel ales, in setarile Nexus API, pentru https). Bifati "Active" si, in partea de jos, evenimentul tomra.consumersession.received. La apasarea butonului "Save" va aparea o fereastra cu o cheie secreta. Copiati aceasta cheie in clipboard sau intr-un fisier.
3. In Nexus adaugati un utilizator pentru care acordati drept de modificare in modulul Prepay/Vouchere
4. In modulul Aplicatii online a daugati o aplicatie de tip "Aplicatii externe online" pentru acest utilizator, pe societatea corespunzatoare. In fereastra de editare a acesteia, in pagina Endpoint, adaugati un nou endpoint, completand campurile:
- Denumire: completati denumirea, spre exemplu "Notificare Tomra"
- Cale: calea pentru serviciul Nexus API. In cazul de fata completati: v3/webhook/tomra_import_voucher
- Autentificare: metoda de autentificare. In cazul de fata completati: hmac_sha256
- Parametru1: primul parametru pentru endpoint. In cazul de fata completati cu cheia secreta obtinuta la crearea webhook-ului pe site-ul Tomra.
- Activ: se bifeaza pentru a activa endpoint-ul.
5. Restartati Nexus API
6. In modulul Prepay/voucher, in Optiuni, setati contul si produsul generic pentru Prepay. Setati si prefixul codului de bare pentru tichetele generate de echipament. Uzual, am observat ca se foloseste 98 ca prefix pentru Tomra.



La data de 20 Martie 2024 a fost rezolvată solicitarea de dezvoltare Integrarea automatelor TOMRA de procesare a ambalajelor returnabile SGR prin crearea unei noi funcţionalităţi în aplicaţia Nexus ERP, produsul/licenţa Nexus Lite şi modulul Prepay/Vouchere.

Această funcţionalitate nouă o veţi putea găsi şi utiliza în aplicaţie după instalarea update-ului cu numărul 24.6. Acest update este posibil, ca la data prezentei notificări, să nu fie încă disponibil pentru descărcare şi instalare.

Pentru descărcarea update-ului vă rugăm să accesaţi site-ul nostru www.download.nexuserp.ro, iar pentru informaţii privind modul de instalare a unui update vă rugăm să accesaţi articolul din manualul online al aplicaţiei Kit-uri, update-uri şi patch-uri.

| v.24.6 | Nexus Media