În Bord WebApps grupul Vânzari si gestiuni am adaugat analiza ClasaProdus1 vs ClasaProdus2. Este o analiza de vânzari cantitativa de tip comparativ, între doua clase de produse diferite si eventual complemenatre.

Analiza poate fi afisata în mod multiplu si poate fi configurata diferit, pentru mai multe gestiuni si clase de produse distincte, ca în imaginile din acest articol.

Aceasta analiza se preteaza a fi utilizata atunci când doriti sa aflati cum se vinde o clasa de produse secundare si complementare vizavi de clasa de produse principale a magazinului.
În imaginea prezentata în acest articol am exemplificat ca si clasa secundara produsele de tip Racoritoare, iar ca si clasa principala produsele de tip Donuts.
În acest fel putem afla câti din clientii nostri consuma o bautura racoritoare împreuna cu o gogoasa si în continuare, daca este cazul, putem lua diverse masuri comerciale, publicitare, etc.


Indicatorii calculati si afisati sunt urmatorii:
- numar (cantitate/bucati) de produse vândute din clasa 1 secundara;
- numar (cantitate/bucati) de produse vândute din clasa 2 principla;
- procentul de produse clasa 1 secundara vs produse clasa 2 principala.

Indicatorii iau în calcul atât facturile emise, cât si bonurile fiscale din Retail.

Pentu ca aceasta analiza sa poata fi personalizata, dupa nevoile fiecarui client în parte, am introdus 6 parametri:
- parametrul 1 este obligatoriu, indica gestiunea si se da astfel 2(1), unde 2 este id-ul gestiunii si 1 din paranteza este id-ul punctului de lucru;
- parametrul 2 este obligatoriu, indica clasa de produse secundare si se da astfel 3(1), unde 3 este id-ul clasei de produse si 1 din paranteza este id-ul punctului de lucru;
- parametrul 3 este obligatoriu, indica clasa de produse principale si se da astfel 4(1), unde 4 este id-ul clasei de produse si 1 din paranteza este id-ul punctului de lucru;
- parametrul 4 este optional si indica numarul de zile pentru care se calculeaza indicatorii;
- perioada se calculeaza de la ziua curenta înapoi cu nr. de zile setat;
- daca parametrul 4 lipseste, este mai mic ca 1 sau mai mare ca 90 acesta ia valoarea implicita 30;
- va recomandam sa nu setati acest parametru la o valoare mai mare de 30;
- exemplu de sir de parametrii: 2(1)|3(1)|4(1)|30
- trebuie respectata strict ordinea parametrilor

În imaginile prezentate în acest articol am exemplificat afisarea indicatorilor pentru 4 gestiuni/magazine diferite si pentru aceleasi clase de produse Racoritoare si Donuts.

| v.16.34.0 | Nexus Media