Cum să ne creştem rata de încasare a facturilor?

Instrumente moderne de plată

Bineînţeles că soluţia de a creşte rata de încasare a facturilor nu este de a veni cu sarcini suplimentare pentru echipa de vânzări, ci de a integra în activitatea noastră curentă cât mai multe task-uri informatizate care folosesc la rândul lor instrumente moderne de plată - cum sunt cardurile bancare.


ContClient.ro ca instrument de informare şi comunicare

Putem utiliza aplicaţia web ContClient ca un instrument online oferit clienţilor noştri pentru a consulta, descărca şi tipări singuri facturile pe care le-am emis către ei. Tot de aici clienţii noştri vor putea vizualiza şi descărca şi alte documente şi rapoarte:

 • în funcţie de tipul nostru de activitate putem să le activăm accesul la documente cum ar fi: Facturi, Bonuri fiscale, Avize de însoţire, Plăţi, Comenzi, Contracte şi Liste de preţuri;
 • diverse rapoarte privind calitatea lor de client: Fişa client, Facturi emise şi Extras de cont;
 • dacă utilizăm Nexus CRM putem activa clienţilor noştri instrumentul Tichete de suport.
 • Toate documentele oferite (facturi, bonuri, avize, etc) pot fi descărcate atât în format PDF, cât şi în formate şi structuri de date (csv, xml, json) special formatate pentru importul în alte aplicaţii.
  De exemplu, clienţii noştri vor putea folosi un fişier de tip json pentru a importa în aplicaţiile lor toate facturile emise de noi.

  Avantajele principlale aduse de aceste instrumente online se regăsesc în degrevarea personalului nostru de acest tip de activităţi şi clienţi mai mulţumiţi deoarece cererile lor de informaţii sunt rezolvate instant şi nu trebuie să mai aştepte răspunsul unui operator prin telefon, email, etc.


  ContClient.ro pentru plata facturilor şi comenzilor

  Putem folosi ContClient atât pentru încasarea facturilor, cât şi pentru încasarea comenzilor ferme. Comenzile ferme sunt automat văzute de clienţii noştri ca facturi proforma şi le vor putea plăti.

  Plata online a unei facturi proforma (comenzi) va duce la emiterea automată a unei facturi fiscale, factură pe care clientul o va putea descărca imediat. Tot automat, plata va fi operată în ERP şi repartizată asupra facturii plătite.

  ContClient foloseşte serviciile oferite de procesatorul de plăţi cu cardul PLATIONLINE (https://plati.online/ sau https://plationline.ro/), iar noi pentru a folosi acest serviciu va trebui ca în prealabil să încheiem un contract cu PLATIONLINE.


  ContClient.ro pentru plata facturilor prin link de plată

  Pentru a extinde şi mai mult funcţionalitatea plăţilor online acum putem oferi clienţilor noştri inclusiv linkuri de plată.
  Cum funcţionează un link de plată?
  Este ca o plată normală numai că utilizatorul nu va mai trebui să se mai autentifice prin ContClient şi va fi redirecţionat automat către procesatorul de plăţi. O alta comparaţie de exemplicare ar fi: ca o plată făcută în orice magazin online după ce am validat comanda.

  1. Link-uri de plată a facturilor transmise automat prin email
  Dacă vom activa acest serviciu şi în paralel vom activa opţiunea de transmitere automată prin email a facturilor la validare, în email-ul transmis putem adăuga atât un buton cu un link de plată, cât şi un text configurabil prin care să ne invităm clientul să plătească factura.

  2. Link-uri de plată a facturilor direct în factura PDF
  Putem seta ca butonul cu linkul de plată să fie conţinut direct în facturile transmise prin email la validare.
  Clientul primeşte factura prin email, o deschide şi are posibilitatea să o plătească imediat cu cardul.

  3. Link-uri de plată a facturilor transmise manual prin Email, SMS, WhatsApp, Messenger
  Mai putem obţine un link de plată direct de pe o factură din modulul Facturi clienţi, urmând ca apoi să transmitem link-ul manual către clientul vizat prin diverse aplicaţii: Email, SMS, WhatsApp, Messenger, etc.


  În concluzie, dacă vom opta să folosim aplicaţia web ContClient ne vom îmbunătăţi fluxul de încasări şi suplimentar vom oferi clienţilor noştri un instrument de tip Self-Service.
  ContClient este o aplicaţie web oferită în model Cloud şi care lucrează direct cu ERP-ul nostru prin Nexus API.


  | ERP